Arbeidsrecht – HR professionals


De advocaten arbeidsrecht van OXP advocaten werken nauw samen met HR professionals. Onze ervaring is dat HR professionals veel zelf kunnen op het gebied van arbeidsrecht. Ze kunnen vaak bouwen op al aardig wat kennis en ervaring met betrekking tot het arbeidsrecht in brede zin. En toch vinden ze het fijn om soms even te kunnen sparren met een specialist. Onze advocaten arbeidsrecht kunnen complete zaken oppakken, maar ze vinden het net zo fijn om een HR professional snel en concreet verder op weg te helpen met een kort praktisch advies of door even te overleggen.


Arbeidsrecht advocaten voor HR professionals

HR adviseurs zetten ons geregeld in als klankbord of hulplijn. Als advocaat arbeidsrecht kijken we graag even mee waar nodig. Of het nu gaat om het meelezen bij een brief of daar even een voorzet voor te geven. We kunnen snel en praktisch schakelen en soms is het al genoeg om een halfuurtje te bellen om een kwestie te bespreken en te polsen of de juiste insteek is gekozen met de goede tone of voice.

“Heb ik wel het juiste kader voor ogen, wat is nu een slimme aanpak? Is deze wetgeving of dit contract nog wel actueel?”

Vaak kunnen onze advocaten arbeidsrecht op basis van hun ervaring al meteen een eerste advies of denkrichting geven. Zónder eerst uitgebreid allerlei stukken te lezen. Het gaat er ons om dat we u als HR professional snel op weg kunnen helpen. Met die ene tip waaraan u als HR adviseur misschien niet meteen denkt. Of juist met een (schriftelijke) bevestiging die nodig is om ook intern draagvlak te krijgen voor een gekozen aanpak. Samen met HR professionals zoeken we graag naar de juiste balans in onze samenwerking.


Snel en strategisch schakelen met HR adviseurs

Onze meerwaarde zit in snel en strategisch schakelen. Onze advocaten arbeidsrecht hoeven niet altijd zelf aan het stuur te zitten. Als dat nodig is, dan doen we dat natuurlijk wel meteen. Soms is het tactisch ook verstandig om ons als een externe specialist in te vliegen.
De ene keer is een half woord genoeg, in andere gevallen is er meer nodig. En zijn het grotere vraagstukken die meer studie en een schriftelijk advies vragen? Een korte, puntsgewijze bevestiging per mail? Of een uitgebreidere notitie met verwijzingen, ‘directie- of OR-proof’ geformuleerd? We bespreken altijd vooraf wat u als HR professional precies nodig heeft voor de beste resultaten.


HR professionals over onze advocaten arbeidsrecht

We hebben een aantal klanten gevraagd naar hun persoonlijke ervaring met OXP advocaten. Via deze pagina vindt u ook de verhalen van vier HR-professionals.

Bent u als HR professional op zoek naar een advocaat arbeidsrecht als sparringpartner? Dan spreken we u graag een keer.