Marie-Cecile Rossen – Royal HaskoningDHV

 

Marie-Cecile is Director HRM Netherlands bij Royal HaskoningDHV. Inmiddels werkt ze al 25 jaar bij dit bedrijf en in die tijd heeft ze het zien groeien van 500 naar 6.000 medewerkers wereldwijd. Bij de meer complexe individuele kwesties en bij organisatievraagstukken schakelen Marie-Cecile en haar directe HR collega’s rechtstreeks met OXP advocaten.

 

“Eigenlijk kwam ik hier 25 jaar geleden binnen om de P&O afdeling een paar weken te ondersteunen, maar ik ben nooit meer weggegaan. Ik werk nog steeds in HRM, maar het bedrijf en het werk zelf zijn wel veranderd. Ik ben hier blijven werken, omdat ik alle kansen kreeg en me flink kon ontwikkelen. Ik voel me altijd uitgedaagd en ik ben hier ook thuis. Ik ben echt een beetje vergroeid met het bedrijf en dat maakt dat ik wil dat het goed gaat en dat we samen het goede doen.”

 

Mijn functie verandert voortdurend
en dat zorgt voor de nodige uitdagingen.

 

Veranderingen voer je samen door

“In de loop van de jaren zijn er ook overnames en fusies geweest. De grootste groei hadden we in 2012 toen Haskoning samenging met DHV. Dat vroeg natuurlijk het nodige van de organisatie en de mensen. Vanuit HRM is het onze taak om alle ontwikkelingen van het bedrijf telkens in lijn brengen met de ontwikkelingen op HR gebied. Het is ook wel een uitdaging daar een goede balans in aan te brengen. Veranderingen voer je niet van bovenaf door, dat moet je echt samen met de afdelingen en de mensen doen.”

 

Vast aanspreekpunt voor alle zaken

Melanie Breedveld ken ik heel erg lang, al vanaf het begin. Ze was destijds beginnend advocaat arbeidsrecht bij het kantoor dat toen voor ons werkte. We kregen steeds met haar te maken en toen ze senior werd, werd ze ook ons vaste, vertrouwde aanspreekpunt bij alles wat er speelde.”

 

Het is altijd heel prettig samenwerken.
Heel to the point en concreet.

 

Zakelijk met een persoonlijke benadering

“Wij zijn een vrij zakelijk bedrijf met een persoonlijke benadering en daar past Melanie bij. Juridisch advies is één ding, maar echt thuis zijn in een organisatie en weten wat er speelt… dat is echt wat anders. Melanie heeft inmiddels zoveel voor ons gedaan, dat ze aan één woord genoeg heeft. Als het gaat om arbeidsrechtelijke zaken staat voorop dat wij ons als een goed werkgever dragen naar onze medewerkers. Melanie weet dat en daar speelt ze goed op in.”

 

Korte lijnen & rechtstreeks contact

“Toen Melanie een eigen advocatenkantoor startte met Jokelien Brouwer was het dan ook logisch om met OXP advocaten verder te gaan. We hebben heel korte lijnen en dat werk prettig. Soms stuur ik even een appje om snel iets af te kunnen stemmen. Dan hoef ik niet eerst langs drie secretaresses. Of het nu gaat om individuele situaties waar het handig is om een advocaat bij in te schakelen of om een grote acquisitie… het is fijn iemand te hebben die er thuis in is en kritisch met je meedenkt.”

 

 

>> Lees ook het verhaal van Corinne de Bruijn, een van de oprichters van HRMvrouwen.

 

Ook op zoek naar een advocaat arbeidsrecht met een persoonlijke aanpak en korte lijnen? Dan spreken we u graag een keer.