Ontslag
Als een werkgever een werknemer wil ontslaan, heeft die daar dan wel voldoende dossier voor opgebouwd? En als dat niet zo is, is er dan toch een manier om het contract te beëindigen? Hoe gaat dat in zijn werk? Moet er een ontslagvergoeding worden betaald, volstaat de transitievergoeding of is er reden voor een hogere (billijke) vergoeding?
Kiezen voor een onderlinge regeling
Het is vaak nog niet zo gemakkelijk om een werknemer te ontslaan. De werkgever heeft hier wel een duidelijke reden voor nodig én die reden moet de organisatie ook kunnen aantonen. Ontslag is maatwerk en een onderlinge regeling heeft vaak de voorkeur. Wij denken vooruit en schetsen scenario’s, weten zo dus ook wat wellicht nog voor onderhandeling vatbaar is en wat een goede strategie is om het doel te bereiken.
Vaststellingsovereenkomst (VSO)
Als werkgever en werknemer het samen regelen, dan is er wel een goede vaststellingsovereenkomst (VSO) nodig. Wij weten wat daar allemaal in hoort te staan (en wat niet) én hoe het zit met WW-rechten, een golden parachute, opties en aandelen.
Begeleiding bij procedures
Als procederen toch onvermijdelijk is, dan loodsen wij de werkgever of werknemer op een goede manier door dit – soms lastige en emotionele – proces.
OXP ONDERSTEUNT EN ADVISEERT:
- Vaststellingsovereenkomst
- Ontslaggronden
- Ontslagprocedure UWV
- Ontslagprocedure kantonrechter
- Disfunctioneren
- Ontslag op staande voet
- Proeftijdontslag
- Pensioenontslag
- Transitievergoeding
- Billijke vergoeding
- Aanzegvergoeding
- WNT
- Contractuele ontslagvergoeding (golden parachute)
- Dossier opbouw
- Vertrouwensbreuk
- Grensoverschrijdend gedrag
AANSLUITENDE EXPERTISES:
- Ontslag bij reorganisaties.
- Ontslag bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.
- Ontslag van een bestuurder.