09.oktober.2019

Samenwerking OXP – NVTZ: nieuwe stap in betrokkenheid bij de zorg

“Wij zijn betrokken advocaten”, menig advocatenkantoor heeft dit op haar website staan. Maar wat zegt die zin eigenlijk, iedereen is toch ‘betrokken’? De vraag is natuurlijk: hoe ben je betrokken? Dat is het verschil tussen woorden en daden.

Toezichthouder in de zorg

Ons werk als advocaat in de zorg kent een lange geschiedenis, waarvan zowel de ‘cure’ als ‘care’ deel uit maken. Daarnaast vervullen wij beiden sinds een aantal jaar een rol als toezichthouder in de zorg, Melanie Breedveld bij Stichting IVT Zorg in Den Bosch en Jokelien Brouwer bij Stichting Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg in Zwolle. Voor ons dé manier om onze kennis en kunde op een andere manier in te zetten voor de zorg en zo maatschappelijk betrokken te zijn.

En het is ook nog eens bijzonder leerzaam, waardoor wij ons werk als advocaat nog beter kunnen doen. Bijvoorbeeld in onze adviesrol voor raden van toezicht. Wij weten als geen ander hoe ingewikkeld de positie van toezichthouder zijn. Op relatieve afstand van het bestuur, maar toch met een grote verantwoordelijkheid. In die situatie is het niet altijd makkelijk om de werkgeversrol richting de bestuurder te vervullen.

Samenwerking NVTZ

We zetten nu een nieuwe, volgende stap door onze samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ). Wat gaan we doen? We gaan de NVTZ ondersteunen door deel te nemen aan de Helpdesk Governance.

helpdeskfunctie wordt verder geprofessionaliseerd met een panel van experts die de NVTZ ondersteunen. Dit zijn experts op gebieden als arbeidsrecht, medezeggenschap, notarieel recht, gezondheidsrecht en accountancy. Wij zijn er heel erg trots op dat wij onze kennis over ons mooie vakgebied, namelijk arbeidsrecht en medezeggenschap mogen inzetten voor de NVTZ! Dat doen wij uit bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid en vooral met heel veel plezier