19.juni.2017

It’s not a race, it’s a challenge

Waarom rennen twee serieuze arbeidsrecht advocaten vrijwillig 13 kilometer door de modder? Waarom klimmen we op een vrije dag over muren, springen we in een bak met ijswater en laten we ons van een fjord af duwen? Is het tijdens werkuren al niet spannend genoeg? Vervelen we ons? In tegendeel. Eigenlijk past het prima bij wie wij zijn en hoe we werken…

 

Je gaat ervoor of je begint er maar beter niet aan

Niet alles in het leven – en dus ook niet in het werkende leven – is van tevoren helemaal in te plannen en exact te voorzien. Je komt obstakels tegen, verrassingen, kansen en uitdagingen. Bij een Strong Viking Obstacle Run kun je er ook op rekenen dat er obstakels zijn. Je weet alleen nog niet van tevoren waar je ze tegen gaat komen en hoe je ze het beste kunt aanvliegen. Je gaat ervoor of je begint er maar beter niet aan. Er is geen tussenweg.

 

Zo zijn we destijds ook met OXP advocaten begonnen. Weg van de veilige haven, weg van alle vastigheid. Op naar het onbekende, de uitdagingen en de kansen. Wij hebben de sprong gewoon gewaagd. En nu we bijna een halfjaar onderweg, kunnen we al heel trots zijn op waar we staan. De eerste hindernissen zijn genomen en we hebben we nog steeds zin in.

Vol gas is niet altijd beter

Al ploeterend langs de Muddy Trees, glibberend over de Muddy Mile of juist heel voorzichtig navigerend bij Thor’s Lightning, zien we verrassend veel parallellen met ons werk. Zoals elk obstakel voor een andere benadering vraagt, vraagt ook iedere zaak om een passende aanpak. Soms moet je vol gas gaan, soms is het juist beter om voorzichtige stappen te zetten en je flexibel en wendbaar op te stellen. Net als bij Thor’s Lightning. Daar red je het ook niet met brute kracht. Je moet juist heel voorzichtig zijn en met gevoel werken, anders bereik je je doel niet.

 

Je moet in beweging blijven

En op die Muddy Mile is het goed om niet te lang stil te blijven staan. Dan zuigt de modder je vast en kom je niet meer vooruit. Je moet dus in beweging blijven, maar ook weer niet te snel vooruit willen. Dan verspil je echt onnodig kostbare energie.

 

Sommige van onze klanten hebben het gevoel in zo’n Muddy Mile vast te zitten en weten niet goed meer hoe ze eruit moeten komen. Dan is er wat hulp van een ander nodig om ze weer vooruit te trekken en in beweging te komen. Wij hebben nu zelf tijdens de Strong Viking ervaren dat het helemaal niet erg is soms om wat hulp te vragen. Wij hebben her en der ook een handje of zetje gekregen van een sterke man of vrouw. Het is fijn om ook op een ander te kunnen rekenen en om elkaar te kunnen en te mogen helpen.

 

Samen bereik je meer

Hebben we nu echt volledig nieuwe inzichten opgedaan? Nee, natuurlijk niet. Maar we hebben wel veel bevestiging gekregen. Dat wij op elkaar kunnen rekenen (13 kilometer lang) en dat we graag met andere mensen de uitdaging aangaan. Dat niemand er alleen voor hoeft te staan. En natuurlijk dat wij twee echte power-vrouwen zijn. Het kan echt geen kwaad trots te zijn op je eigen inspanningen en prestaties.

 

Volgend jaar gaan we weer – dus als je mee wilt om eens flink vies te worden…